Віра Олександрович

Виїзне засідання у Києві проведуть депутати Тернопільської обласної ради (фото, відео)

Виїзне засідання у Києві, під стінами Верховної Ради проведуть депутати Тернопільської обласної ради завтра, 18 грудня. Вони у такий спосіб хочуть висловити власну позицію щодо голосування у другому читанні за законопроект про «ринок землі».

Про голосування за таку пропозицію і виїзд до столиці політикам нагадали у кінці засідання, що відбулося сьогодні, 17 грудня. Додамо, закрили зібрання о 14:15 через брак кворуму.

– Я це засідання оголошую закритим, – каже голова обласної ради Віктор Овчарук. – Ще раз нагадую, колеги. Підніміть те рішення, яке ми підтримали на позаминулому засіданні, де ви всі кнопки тиснули «за» виїзне засідання обласної ради. Ми всі голосували, що його проведемо, коли буде друге читання закону «Про землю». Дивіться, щоб так не вийшло, що ми там – підтримали, а тут – не поїхали. Щоб не було подвійних стандартів. Дякую! Бажаю всім щасливої дороги до Києва.

Президія
Президія

Підтримав пана Овчарука і його перший заступник. Він також повідомив, що на пікет до Києва їдуть голови кількох районних рад і керівники ОТГ із Тернопільщини.

– Шановні депутати, у Києві домовлено, – каже Василь Деревляний. – Завтра біля стін Верховної Ради ми зустрічаємося о 10-й годині. У порядок денний загального зібрання ми включені одними із перших. Тому треба, щоб депутати приїхали. Це було б дуже поважно, якби ми всі разом вийшли на трибуну і виголосили своє звернення. Щасливої дороги до Києва!

Нагадаю, 5-те засідання 12-ї сесії скликали на вимогу уповноважених представників депутатських фракцій. У переліку основних питань порядку денного відразу було 25 пунктів. Близько 10-ти пропозицій депутати подали «із голосу». Ще кілька – додав особисто голова обласної ради. Але розпочали засідання традиційно із приємного.

Пластуни Тернопільської округи передали очільнику обласної ради, а також депутатам лампадки із Віфлеємським вогнем Миру і добра. Додамо, таку передріздвяну традицію у світі започаткували у 1988 році. Згодом її запровадили і в Україні. Щороку Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру і злагоди. Тернопільські пластуни передаватимуть святиню у храми, школи, дитячі будинки, лікарні і державні установи Тернополя упродовж місяця.

депутати
депутати

Окрім того, з нагоди Дня  місцевого самоврядування Віктор Овчарук вручив відзнаку обласної ради – годинник Ігорю Марені. Після цього привітав із днем народження свого колегу із фракції «Народний контроль» Володимира Болєщука. Що цікаво, при цьому очільник перекрутив назву партії, яку представляє у раді іменинник.

На початку засідання політики також пом’янули хвилиною мовчання комерційного директора обласного перинатального центру «Мати і дитина» Віктора Куценка. Цей шанований медик відійшов у засвіти 13 грудня.

Хвилина Мовчання
Хвилина Мовчання

До слова, значну частину засідання політики присвятили обговоренню і голосуванню за заяву з приводу незгоди зі спробами запровадження в Україні так званого «ринку землі». Тоді у залі відбувся серйозний конфлікт. Подробиці суперечки, що мало не призвела до зриву голосування за звернення щодо законопроекту про «ринок землі», читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео