Олег Снітовський

Тернопільським журналістам показали один із найкращих в Україні зоопарків (фото)

Заставка01 (Copy)

Оновлений завдяки міжнародному проєкту «Євросоюзу» зоопарк у Луцьку відвідали журналісти з Тернополя.

Як вже повідомляв «Терен»,  упродовж трьох днів у Луцьку тривав транскордонний Форум журналістів, у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна за підтримки Євросоюзу.

Серед успішних прикладів міжнародної співпраці, часникам форуму продемонстрували оновлений під час реалізації одного із проєктів Луцький зоопарк.

фото01 (1) (Copy)
фото01 (1) (Copy)

- Реконструкція нашого зоопарку відбулася завдяки проєкту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», - розповіла начальник відділу управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міськради Оксана Савчук. – Цей проєкт співфінансували Європейський Союз у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна на 2007–2013 рр. та виконавчий комітет Луцької міської ради. Бюджет проєкту сягнув понад 2,5 млн євро. З нього для луцького зоопарку виділили більше 1,5 млн євро, а власний внесок міста – 168 тис. євро, - каже Оксана Савчук.

За її словами, всі ці кошти витратили на спорудження містечок для ведмедів та левів із окремими вольєрами та оглядовими майданчиками. Також було вимощено доріжки, зміцнено містки, встановлено нове освітлення. У рамках проекту облаштовано  систему водопостачання, розміщено камеру відеоспостереження та відновлено й благоустроєно територію зоопарку.

Характерно, що під час реконструкції мешканців зоопарку не переселяли в інші місця. А після її завершення київський зоопарк подарував луцькому двох тигренят.

Нині, після реконструкції луцький зоопарк вважається одним з найкращих в у державі. Тут утримуються понад 500 тварин та птахів із різних куточків світу. Багато з них занесені до Червоної книги України та Європи. Завдяки програмі транскордонного співробітництва Польща—Білорусь—Україна зоопарк став улюбленим місцем відвідуванням жителів, Луцька, особливо дітей з батьками, численних туристів.

Реконструкція зоопарку у Луцьку – яскравий прикладі ефективності динамічних процесів розвитку на прикордонній території Польщі, Білорусі та України через фінансування різноманітних проектів.

DSC01971 (Copy)
DSC01971 (Copy)

DSC01972 (Copy)
DSC01972 (Copy)

DSC01978 (Copy)
DSC01978 (Copy)

DSC01992 (Copy)
DSC01992 (Copy)

DSC02026 (Copy)
DSC02026 (Copy)

DSC02027 (Copy)
DSC02027 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео