У поліції пояснили, чому не відреагували на домашнє насильство в сім`ї депутата з Кременеччини (відео)

0-1

Після втручання громадськості та журналістів, поліція відреагувала на факт домашнього насильства у родині депутата Старопочаївської сільської ради. Відомо, що 54-річний чоловік побив свою дружину, бо вона пішла від нього.

- Депутату Старопочаївської сільради уже підготовлено повідомлення про підозру в нанесенні тілесних ушкоджень колишній дружині. За нанесення тілесних ушкоджень 38-річній жительці міста Почаїв кримінальну відповідальність понесе її колишній чоловік. 20 грудня до чергової частини Кременецького відділу поліції надійшла заява від 38-річної жительки Почаєва про те, що 19 грудня за місцем проживання їй наніс тілесні ушкодження колишній чоловік, житель села Старий Почаїв, 1965 року народження. Відомості за даним фактом цього ж дня було внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, а відтак - до ЄРДР за частиною 1 статті 125 ККУ, – повідомляють у Нацполіції Тернопільської області.

Також правоохоронці пояснили – чому відразу не відреагували на цю ситуацію та не вжили певних заходів до домашнього тирана.

- Щодо звинувачень про неналежне реагування поліцейських на побиття зловмисником своєї дружини четвертого грудня, то, зі слів заступника начальника ГУНП в області, жінка відмовилася від написання заяви про притягнення кривдника до кримінальної відповідальності. Про даний факт поліцейських повідомив черговий медичного закладу, куди за допомогою звернулася жителька Почаєва. Відомості одразу ж було внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події і доручено розглянути дільничному офіцеру поліції. У ході спілкування з постраждалою дійсно було встановлено факт побиття останньої, проте жінка відмовилася від написання заяви про притягнення колишнього чоловіка до кримінальної відповідальності, – йдеться у повідомленні.

- Тепер зловмиснику заборонили вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої та будь-які контакти з колишьою дружиною. – Аби з’ясувати, чи дійсно поліцейські неналежно поставилися до виконання своїх службових обов’язків у реагуванні на звернення потерпілої, розпочато службову перевірку, – зазначають у поліції.

Відео можна переглянути ТУТ.

Відео Нацполіції у Тернопільській області, фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео