Віра Олександрович

Гроші на Агенцію регіонального розвитку у Тернополі все-таки знайшли (фото)

Василевський

Зміни до обласної «Програми міжнародного співробітництва Тернопільщини на 2018-2020 рр.» внесли 27 грудня. У такий спосіб депутати обласної ради підтвердили: гроші на Агенцію регіонального розвитку все-таки знайдуть.

Власне, 7-ме засідання 12-ї сесії, за регламентом, розпочали саме із повернення до розгляду питання «Про звіт про діяльність установи «Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області» за 2018 рік».

Депутати2
Депутати2

Нагадаємо, 17 грудня після дискусії навколо цього пункту зібрання у раді закрили. Тоді політики так і не змогли визначитися остаточно, чи потрібна їм Агенція і в якому форматі. Натомість тепер вони фактично без проблем взяли звіт директора структури Володимира Василевського «до відома». Після цього, за ініціативи депутатки Лариси Римар, і внесли зміни до «Програми міжнародного співробітництва на 2018-2020 рр.».

Депутати7
Депутати7

Отже, кошти для Агенції будуть і план роботи фахівці матимуть. Зокрема, йшлося про таке: - створення та адміністрування «Агенцією регіонального розвитку в Тернопільській області» двомовного інвестиційного порталу області, розроблення та впровадження «Дорожньої карти інвестора», забезпечення супроводу реалізації інвестиційних проектів та розроблення концепції індустріальних парків; - розроблення «Агенцією регіонального розвитку в Тернопільській області» комплексного навчального курсу для представників органів місцевого самоврядування «Як залучити інвестора. Підвищення інвестиційної привабливості громад», підготовка та виготовлення промоційних каталогів «Інвестиційний профіль громади», розроблення адаптованих рекомендацій і запозичення досвіду регіонального розвитку іноземних держав для об’єднаних територіальних громад; забезпечення підготовки та супровід грантових заявок  до міжнародних донорських організацій" тощо.

Чиновники
Чиновники

Окрім того, Лариса Римар запропонувала прийняти рішення «Про проблемні питання функціонування Тернопільської обласної профспілкової школи мистецтв». Адже виявилося, що із 1 січня, згідно із вимогами Бюджетного кодексу, цей заклад мали би просто закрити, а його викладачі опинилися б на вулиці. Наразі рада вирішила їх у біді не кидати.

- Прошу вибачення у депутатів, що піднімаю це питання у такий спосіб, - каже пані Римар. – Просто я про проблему школи мистецтв дізналася буквально сьогодні вранці. Мені відомо, що її засновником є обласна рада профспілок. Тому область начебто не може тепер фінансувати заклад, але вихід треба знайти…

Римар
Римар

На сесії вже утворили робочу групу щодо вирішення питання про подальше фінансування Тернопільської обласної профспілкової школи мистецтв. Окрім того, доручили обласній держадміністрації (ОДА) знайти кошти в обласному бюджеті для фінансування цього закладу. Наразі йшлося про суму у 1 млн 249,8 тис. грн. Про найцікавіше, що відбувалося того дня у залі засідань, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео