Орест Сарматський

На українському ринку з’явились індійські трактори Solis 105 (Агроновини) 

ifyu6q3qw-solis-113860

Компанія «Міні-Агро» завезла в Україну нову модель індійського трактора Solis 105.  

Повідомляє traktorist.ua

Зазначається, що трактор Solis 105 оснащений 4-циліндровим дизельним двигуном 4105ELT з водяним охолодженням і прямим вприскуванням. Потужність – 105 к.с. 

Коробка передач має бічне розташування 12+12 передач.

Вал відбору потужності має дві швидкості. Колія передніх коліс може регулюватися від 1495 мм до 1835 мм, а задніх від 1500 мм до 1900 мм з просвітом 405 мм.

Вага трактора Solis 105 становить 3150 кг, а навантаження на задню навіску – 2900 кг. Трактор оснащений гідросистемою з 6 гідронасосами і 4 гідровиходами. 

1743
1743

На внутрішній ринок України потрапляє мед, що не пройшов експортний контроль

Мед, що не проходить лабораторні дослідження і містить залишки антибіотиків та ветеринарних препаратів, а також ознаки фальсифікації найчастіше пасічники повертають на внутрішній ринок України. Про це повідомив директор компанії «Асканія-Пак» Володимир Рубан у блозі «НВ. Бизнес». 

Найчастіше пасічники продають такий мед там, де не виконується контроль якості – тобто, на стихійних ринках і базарах.

– Українці люблять споживати рідкі сорти меду, більша частина якого схильна до кристалізації, що є звичайним природним процесом. Однак, щоб не продавати густий і твердий мед – пасічники його підігрівають, доводячи до рідкого стану, під час цього він втрачає корисні речовини і, фактично, перетворюється на цукор. На базарах, де неможливо проконтролювати його свіжість – ви з легкістю можете натрапити на мед 2-3 річної давності. Тим часом, весь якісний мед потрапляє в торгові мережі, а також йде на експорт, – повідомив Володимир Рубан. 

Нагадаємо, дослідження говорять про те, що більше 50% рідкого травневого і акацієвого меду в Україні – це фальсифікат і, на жаль, ця цифра щороку зростає. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео