Віра Олександрович

Відновити довіру до правоохоронців, не працювати для звітів має намір новий прокурор Тернопільщини (відео)

Орієнтувати роботу всіх правоохоронних органів Тернопільщини на досягнення спільної мети має намір новий головний обласний прокурор Петро Бойко. Про це він заявив сьогодні, 3 січня, під час представлення підлеглим.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади попереднього очільника прокуратури краю В'ячеслава Перча ще на початку вересня. Відтоді цей правоохоронний орган був без керівника. Його обов’язки виконували заступники.

111
111

Що цікаво, раніше Петро Бойко працював військовим прокурором у Чернівцях. Показав там дуже хороші результати, а тому отримав підвищення. Про це повідомив головний військовий прокурор України Віктор Чумак (призначений 11 вересня 2019 року - прим.).

- Я приїхав сюди із достатньо хорошою місією, - каже пан Чумак. – Хочу вам представити нового прокурора області. Ось – наказ Генпрокурора і посвідчення…

Після цього він передав слово власне Петру Бойку. Той у короткому спічі окреслив головні напрямки своєї роботи. Зокрема, йшлося про відновлення довіри до органів прокуратури.

- На кожній посаді (а прийшов я із самих низів) для мене принциповою була робота, - каже він. – Хотів би зауважити, що на цій посаді я зосереджу свою увагу на підвищенні рівня законності та правопорядку в області.

Після цього він також окреслив своє бачення роботи прокуратури Тернопільщини і співпраці з іншими гілками правоохоронних органів.

- Щоб не було так званих війн і непорозумінь між працівниками правоохоронних органів, - додає він. – Ми мусимо робити одну справу і не зосереджуватися на якихось дрібних результатах, що лягають у чиїсь звіти.

До речі, про новопризначеного відомо доволі мало. Подейкують, що він дійсно пройшов усі щаблі кар’єрної драбини у прокуратурі. Окрім того, має посвідчення учасника бойових дій (УБД). Ознайомитися із деклараціями військового прокурора Петра Бойка можна ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео