Оксана Бучко

Довгобуд Тернопільської обласної бібліотеки просять передати громаді

bibliot

Передати приміщення недобудованої бібліотеки-довгобуду в Тернополі на баланс громади просять у петиції. У планах використати приміщення для створення  Центру інноваційного розвитку «TERNOPIL CITY HALL». Так, як Тернопіль виборов звання Молодіжної столиці України, то створення Ternopil City Hall стане своєрідним «магнітом» громадської активності, який об’єднає місцеву владу, громадських активістів, журналістів та творчих людей.

Нагадаємо, ще у 1989 році розпочали будівництво бібліотеки у центрі Тернополя. Минуло 30 років, а довгобуд так і не став бібліотекою. Зараз приміщення перебуває на балансі Кабінету міністрів України.

Адже на сьогодні приміщення міської ради розташовані по всьому місту, що створює незручності тернополянам. Також невелика сесійна зала не дозволяє прийняти усю кількість охочих бути присутніми на засіданні пленарних засідань, йдеться у тексті петиції. 

Виглядатиме цей заклад наступним чином:

-Прозорі громадські офіси

Громадські організації міста розташовані по всьому Тернополі, частина з них користується приміщеннями на безоплатній умові. Розташування більшості організацій під одним дахом створить умови для їх кращої комунікації та стимулюватиме до реалізації спільних проектів.

-Студія звукозапису

У Тернополі є чимало творчих особистостей різного віку, які не мають можливості записати матеріал у дороговартісних студіях.

-Молодіжний простір

Коворкінг, у якому зможе працювати молодь, планувати і проводити заходи, організовувати конференції, семінари, зустрічі з відомими та успішними людьми.

-Мистецький простір

Простір, який покликаний об’єднати письменників, музикантів, фотографів, художників та інших творчих особистостей. Тут вони зможуть організувати власні виставки та перфоменси.

-Студентське братство

У Тернополі є 4 Національних університетів та ряд менших навчальних закладів. Незважаючи на титул «Студентська столиця» самі студенти мало організовані, не говорячи вже про співпрацю між навчальним закладами. Локація покликана об’єднати студентів усіх навчальних закладів, спільно планувати проекти та ініціативи, відстоювати власні права, організовувати корисне дозвілля.

-Дитяча рок-школа

Локація покликана з малого віку привити дітям любов до музики, не класичним, а сучасним способом. Діти зможуть опанувати інструмент, до якого вони мають хист, та навчитись на ньому виконувати сучасну музику і ту, яка їм до вподоби.

-Центр інновацій

Центр створення нових, інноваційних, прикладних продуктів направлених на покращення функціонування Тернополя у всіх напрямках. Він покликаний об’єднати науковців, бізнес та владу.

-Творча майстерня

Це місце, де діти і дорослі зможуть майструвати та декорувати, створювати цікаві художні роботи з дерева, скла і інших матеріалів.

-Пресцентр

Локація, на якій зможуть працювати журналісти, будуть проводитись прес-конференції і брифінги.

-Конференц-зала

Місце, де будуть проводитись масові заходи – форуми, конференції, з’їзди, навчальні та творчі масові заходи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео