28 тисяч втратила довірлива тернополянка

moshennichestvo__large

Зловмисник весь час тримав зі своєю жертвою зв’язок і казав, що робити. Потерпіла зняла зі своєї  кредитної картки 28 тисяч гривень і перекинула на рахунок афериста.

У шахрайську пастку потрапила 61-річна жителька обласного центру. На мобільний телефон пенсіонерки надійшло повідомлення про здійснення оплати. Жінка ніяких транзакцій не проводила, для з’ясування ситуації вирішила зателефонувати за номером, вказаним у SMS-ці. Абонент, якому зателефонувала пенсіонерка, представся працівником банку. Сказав  тернополянці, що на її рахунок помилково зарахували кошти і їй потрібно їх повернути. Відтак незнайомець порадив жінці зняти кошти з картки і перекинути їх на інший рахунок. Тернополянка почала діяти за вказівками псевдопрацівника банку: пішла до найближчого терміналу, збільшила кредитний ліміт на суму 28 тисяч гривень та зняла кошти. Гроші перекинула на рахунки, вказані зловмисником, пише dosie102.te.ua.

Зі слів потерпілої, зловмисник так задурив їй голову, що вона не усвідомлювала, що коїть. Правоохоронці вживають заходів щодо розкриття злочину.

Співробітники поліції радять завжди перевіряти інформацію і переконатися в її правдивості. Не передзвонюйте на незнайомі підозрілі номери. Якщо вам телефонують нібито із банку і лякають, що картку заблоковано, з неї намагаються зняти кошти тощо, а потім просять пройти ідентифікацію, підтвердити дані, запам’ятайте – це шахраї.  У випадку отримання такого дзвінка, негайно припиняйте розмову.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео