Вид відтискань, який використовують на розминці в армії, допоможе тернополянам наростити м'язи

відтискання

Зміцнити спину та наростити м'язи можна за допомогою діамантових відтискань. Такі відтискання доволі складні технічно і далеко не всі можуть їх освоїти. Але, прийшовши з воркауту, цей вид засвоївся і у інших спортивних дисциплінах.

 

Техніка виконання відтискань доволі проста. Перший варіант - це діамантові відтискання з колінами на підлозі:

1. В упорі лежачи і обпертися колінами в підлогу. 2. Долоні потрібно поставити в такий спосіб, при якому між пальцями формується трикутна фігура. 3. Спину тримаємо прямою, а лікті трішки зігніть і притисніть трохи до тіла. 4. Відтискайтесь, доки ваші груди не будуть торкатися рук. 5. Зробіть видих і поверніться до вихідного стану.  

Друга версія майже не відрізняється від першої, крім того, що у цьому випадку ви опираєтесь на підлогу не колінами, а вже носками.

Третій варіант найбільш складний. Під час виконання ви розводите лікті ширше, в такому положенні навантаження йде більше на внутрішню частину грудних м’язів, ніж на трицепс.

Якщо ви новачок у цій вправі, для виконання можна згинати ноги в колінах, для зменшення навантаження.

 

Звертайте увагу на помилки, намагайтеся їх уникати:

1. Нерівна спина. 2. Неповна амплітуда, при якій ви не торкаєтесь грудьми рук. 3. Занадто високо підняті сідниці.  

Для таких вправ існують певні протипокази - вони небезпечні для людей з травмами кисті і зап'ястя, а також для тих, у кого є проблеми з ліктьовими суглобами.

Вибір читачів за тиждень

Відео