Віра Олександрович

Розслідування загибелі іноземної студентки у Тернополі контролюють у Центральному апараті Національної поліції (відео, фото)

Відео, що свідчило б про те, що Бадмус Ололаде Рафіат не наклала на себе руки, – немає. Втім, як версію розглядають – доведення іноземної студентки до самогубства.

Про розслідування обставин загибелі дівчини з Нігерії головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол розповів сьогодні, 20 січня. Про можливість убивства дівчини правоохоронці мову не ведуть, адже на тілі загиблої жодних ознак насилля, які свідчили б, що отруту влили силоміць, не виявили. До того ж, громадянка Нігерії залишила прощальну записку. За попередніми даними, почерк – дійсно її. Однак на остаточні результати графологічної експертизи доведеться зачекати.

Богомол1
Богомол1

Зазначимо, 20 січня на факультеті іноземних студентів Тернопільського національного медичного університету оголосили день жалоби із приводу смерті Бадмус Ололаде Рафіат. Виш наразі працює у штатному режимі.

– У записці, текст якої я не маю права розголошувати, дівчина нікого не звинувачує у своїй смерті, – каже начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. – Загибель іноземки -  це контрольна подія, за якою стежить у Центральному апараті Національної поліції України.

Як з’ясували правоохоронці, трагедія сталася у помешканні подруги іноземної студентки. Вона там просто заночувала, бо проживала в іншому місці. Камери зафіксували, як іноземка виходила з під’їзду, а невдовзі студентку виявили непритомною на вулиці.

– Родичі загиблої перебувають у Тернополі. Є перекладач. Ми контактуємо із представниками нігерійської діаспори в Україні. Інформуємо їх про перебіг розслідування, – каже пан Богомол. – Вони переконані, що потерпіла не могла покінчити життя самогубством. Ми, звісно ж, перевіримо версію доведення до самогубства. Встановлено, що вночі до студентки був телефонний дзвінок особи чоловічої статі. Можливо, були інші причини для суїциду. Адже проблеми із навчанням навряд чи могли стати першопричиною отруєння.

За словами поліцейського, родина загиблої – досить заможна, тобто для них не було проблемою оплатити її навчання. Окрім того, Бадмус Ололаде Рафіат мала змогу поїхати в іншу країну – до сестер і перездати іспит в іншому виші.

Дівчина
Дівчина

До слова, подейкують, що поховали дівчину ще учора, 19 січня, причому на одному із тернопільських кладовищ. Щоправда, Олександр Богомол цю інформацію не підтвердив.

Фото і відео авторки, а також – із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео