Дарія Шевченко

За останній тиждень на Тернопільщині зафіксовано понад 6000 випадків захворюваності на грип та ГРВІ

Сьогодні, 23 січня, у Тернополі спеціалісти розповіли про ситуацію захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. За даними, за останній тиждень зафіксовано 6 437 випадків захворювань. Близько половини з них – у дітей.

Як розповіла лікарка-епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Світлана Маціпура, в основну групу ризиків входять діти, пенсіонери, вагітні. Жінка сказала, що епідемічна ситуація в області є нестійкою, адже показник захворюваності є вищим за середній.

- З 13 січня ми спостерігаємо підвищення показника захворюваності. Станом на вчора, 22 січня, інтенсивний показник в нас склав 617, 4 випадки на 100 тисяч населення. Прирівнюємо до середнього показника захворюваності - ріст маємо на 17,6 % більше. Перевищення показника маємо на 12-ти адміністративних територіях Тернопільської області. Великий ріст захворюваності спостерігаємо серед дітей шкільного віку. Зросла і госпіталізація, це говорить про те, що є хворі з ускладненням або з тяжким перебігом хвороби, - розповіла Світлана Маціпура.

Карантину у школі поки не передбачається. Як уберегтись від грипу читайте згодом на «Терені».

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео