У найновішій церкві Кременця - храмове свято (фото, відео)

2св

Храмове свято нині у парафіян церкви Св мучениці Тетяни. Вранці там відбулося святкове богослужіння. До храму прийшло багато людей аби вшанувати свою покровительку.

Храм Св Тетяни розташований у новій частині міста і є одним з найновіших. Попри це богослужіння відвідує чимало кременчан.

1св
1св

3св
3св

___

* Храмове свято — це щорічне громадське свято, що припадає на день вшанування святого, в честь якого названо місцеву церкву, або день її освячення. До Xраму готувався кожний селянський двір: в хатах вішали святкові рушники, готували святкові страви.

Xрам мав свій усталений «сценарій». У день свята не працювали. До села з усієї округи поспішали гості. Зранку до полудня в церкві відправлялися урочисті літургії. Потім на церковному подвір'ї влаштовували спільний обід, котрий готувався просто на вулиці у громадському посуді. Обов'язково пригощали убогих, жебраків. Після трапези розходилися по хатах. Кожна родина прагнула запросити до себе гостей не тільки зі свого, а й з іншого села. Після гостин свято знову виходило на вулицю

Фото, відео Анюти Кічатої

Вибір читачів за тиждень

Відео