Колядники з Тернопілля з'їхалися на щорічний фестиваль

ay5

У неділю, 26 січня, в палаці культури «Березіль» м. Тернополя відбувся щорічний фестиваль різдвяної коляди «Різдво у серці». Близько 17 колективів із деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ прибули, щоб представити розмаїття вертепів та коляд з різних куточків Тернопільщини. Захід, який дав змогу тернополянам ще раз зануритися в атмосферу Різдва Христового, організувала комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ та члени молодіжних спільноти Тернополя.

Привітав учасників фестивалю та уділив благословення єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, який подякував кожному за працю та приготування заходу, повідомляє пресслужба архиєпархії.

– Ціллю нашого фестивалю є прослава новонародженого Ісуса Христа та унікальна нагода зібрати найкращі колективи з цілої архиєпархії, відзначив владика Теодор. Цей захід об’єднує у прославі Христа наше місто Тернопіль та став також доброю традицією. На нього ми з нетлінням чекаємо, бо це різдвяне свято міста.

Фестиваль вже у 18-те проводиться у Тернополі з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка. Голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський координує заходом при помочі молоді та священиків-деканів, які провели подібні фестивалі на деканальному рівні та після відбору, представили свої колективи у Тернополі.

Наприкінці дійства відбулося нагородження учасників.

ay3
ay3

ay1
ay1

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео