Лікарі прокоментували смерть 76-річного чортків’янина, який 27 годин очікував допомоги в лікарні (відео)

123

Резонансна справа смерті 76-річного чоловіка у Чорткові, схоже, лише набирає обертів. Завідувач приймально-діагностичного відділення Чортківської лікарні, де вночі 1 лютого помер чоловік, вже написав заяву на звільнення. Нагадаємо, місцевого мешканця Віктора Старцева до лікарні доставила карета швидкої, після чого чоловік понад 27 годин чекав на допомогу лікарів.

Як повідомив головний лікар Чортківської районної лікарні Роман Чортківський журналістам «UA:Тернопіль», 76-річний пацієнт потрапив до їхньої лікарні 30 січня в пункт обігріву. Йому зробили кардіограму – інфаркту не виявили.

У свою чергу, племінниця загиблого Лоріта Бобак каже, чоловік помер через неналежне виконання медиками професійних обов’язків.

Обставини смерті зараз розслідує поліція. Поліцейські порушили кримінальне провадження за першою частиною статті 140. Це – невиконання чи неналежне виконання медичним працівником професійних обов'язків. За це передбачено позбавлення права обіймати певні посади до п'яти років або виправні роботи до двох років. Також за такі дії можуть ув’язнити до двох років, повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.

Фото – скріншот з відео

Вибір читачів за тиждень

Відео