Орест Сарматський

Паралімпієць з Тернопільщини завоював «срібло» у Німеччині

84948096_1429265907281265_2629404254493736960_o (Copy)

Український лижник та біатлоніст з Тернопільщини Тарас Радь завоював «срібло» на Кубку світу з біатлону та лижних перегонів, що триває у німецькому місті Фінстерау.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Тернопільський регіональний центр «Інваспорт».

Студент факультету «фізичне виховання» Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка Тарас Радь у біатлоні-спринт на дистанції 7,5 км виборов срібну нагороду у німецькому місті Фінстерау, де з 1 по 8 лютого триває ІІІ  й-етап Кубок світу з біатлону та лижних перегонів, йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Тарас Радь виступає у складі Національної паралімпійської збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Готував спортсмена тренер, заслужений працівник з фізичної культури та спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак та старші тренери збірної команди України.

Довідково. Тарас Радь народився на Тернопільщині у 1999 році, український лижник та біатлоніст, майстер спорту України міжнародного класу. Тарас – чемпіон зимових Паралімпійських ігор 2018 року у Пхьочхані, Південня Корея та прапороносець збірної України на церемонії закриття цієї Параолімпіади, багаторазовий чемпіон та призер України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео