Орест Сарматський

Фермерське господарство з Волині розпочало вирощування гарбузів (Агроновини)

0501 (Copy)

Фермерське господарство «Інтам+» у селі Запілля на Волині однією зі своїх основних культур обрало гарбузи на насіння. Про це повідомляє «Кордон». 

Фермери обробляють 40 га землі. Засівають зерновими та гарбузами. Насіння останньої культури продають за пристойною ціною, яка, щоправда, за останні декілька років знизилась.

Звісно ж, як і більшість новачків, у перший рік набили чимало гуль. Тоді не те що на нуль не вийшли взагалі були у мінусі.  Але на помилках вчаться. Мій чоловік Ігор поринув у спеціалізовану літературу, активно «лопатив» Інтернет, до найменших дрібниць вивчаючи агротехніку вирощування, і заодно ринки збуту, я почала опановувати ази бухгалтерії, розповіла співзасновниця господарства Наталія Чуб. 

Збирають врожай гарбузів за допомогою спеціального агрегату, після цього, зібране насіння висушують та реалізують. 

Джерело: аgravery.com

0502 (Copy)
0502 (Copy)

На Одещині ягідники розпочали вирощувати суницю в мінітеплицях 

Ягідники Одеської області розпочали впровадження нового методу вирощування ранніх сортів суниці садової  в міні-теплицях.

Про це повідомляє пресслужба компанії «ФруТек». 

Цю технологію запозичили з Італії, де місцеві фермери часто використовують таку просту та недорогу конструкцію для захисту рослин від граду та птахів. На відміну від італійських виробників, які в якості захисного матеріалу зазвичай обирають сітку, а ми вирішили використати агроволокно, яке забезпечило ще й захист від весняних заморозків та більш раннє дозрівання врожаю,  йдеться у повідомленні. 

При виборі сортів компанія «ФруТек» в першу чергу хотів використати перевагу географічного розташування власного поля, яке знаходиться на півдні Одеської обл., тобто отримати ранню продукцію для реалізації у свіжому вигляді. Тому компанія зупинила свій вибір на трьох основних сортах. 

– Звичайно ж це був добре відомий та поширений сорт Клері, а також два нових сорти – Квікі та Лофті (Амі). Ці сорти мають смачну, транспортабельну та «елітну» ягоду, – повідомляє Фру Тек. В минулому році вся продукція була зібрана протягом травня. Більш ранній період збору у поєднанні з високою якістю продукції в підсумку забезпечили виробнику хороший прибуток. Серед усіх сортів, ФруТек найбільше відзначив новий надранній сорт Квікі, збір урожаю якого почався на 6 днів раніше ніж сортів Клері та Лофті (Амі), а також сорт Лофті (Амі) за його дуже високу урожайність. – Ягода обох цих сортів мають відмінну транспортабельність та лежкість, що дозволяло зберігати, транспортувати та реалізовувати ягоду протягом 5 днів навіть без охолодження! – йдеться у повідомленні. 

Джерело: аgravery.com 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео