Дарія Шевченко

Тернополяни платитимуть за воду вже за новими тарифами

630_360_1499252993-4698

З 5 лютого почали діяти нові тарифи за водопостачання. Про це сьогодні, 6 лютого, говорили працівники «Тернопільводоканал». Начальник відділу розрахунків населення Руслан Бурмас повідомив, що вартість за централізоване водопостачання становитиме 12, 89 грн., централізоване водовідведення – 14,35 грн, включаючи ПДВ. Ці тарифи діятимуть протягом 2020 року, якщо не передбачатиметься ніяких змін. 

Крім того, пан Руслан зазначив, що змінилась схема нарахування плати за споживання води.

Згідно із законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», суттєво змінено нарахування плати. У кожному житловому будинку має бути встановлений загально-будинковий лічильник. За спожиті послуги нарахування проводяться по цьому лічильнику, а по розподільному лише визначається частка кожного споживача. Ті, в кого немає загально-будинкового лічильника зобов’язані його встановити, сказав Руслан Бурмас. 

Начальник планово-економічного відділу розповів, що за невчасну сплату буде нараховуватись пеня, розмір якої прописаний в договорі.  Також він наголосив, що тарифи за воду виправдані її якістю. Оскільки, на відміну від інших міст, у Тернополі вода подається з підземних джерел і відповідає усім санітарним нормам.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео