Орест Сарматський

На Тернопільщині взялися за створення земляцтва (фото)

Заставка01

У Теребовлянській райдержадміністрації розглянуто ініціативу щодо створення «Теребовлянського земляцтва».

Теребовлянщина багата на таланти. Вихідці з цієї землі, які досягли неабияких результатів у роботі, прославляють її не тільки на теренах нашої держави, але й за її межами, повідомляє пресслужба РДА.

На днях саме від таких відомих людей, а це заслужений журналіст України, власний кореспондент Українського національного інформаційного агентства в Тернопільській області, виходець з Теребовлі Олег Снітовський, кандидат мистецтвознавства, доктор філософії в галузі мистецтва, голова предметно-циклової комісії, голова Тернопільського обласного творчого осередку Національної всеукраїнської музичної спілки, Сергій Маловічко, заслужений діяч мистецтв України, ексдиректор Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької, Михайло Рудзінський, заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, директор Теребовлянського коледжу культури і мистецтв, Микола Виннічик, вийшла ініціатива створити громадську організацію «Теребовлянське земляцтво», йдеться у повідомленні.

p1010112 (Copy)
p1010112 (Copy)

DSC02220 (Copy)
DSC02220 (Copy)

Таку ідею підтримав голова районної державної адміністрації Ярема Шатарський під час засідання ініціативної групи, в якому взяв участь керівник району.

За його словами, ідея дуже хороша та заслуговує на увагу, а головна мета створення такої громадської організації продукування ідей, нових думок, напрацювань щодо можливих шляхів розвитку Теребовлянщини. А Олег Снітовський відзначив, що потрібно переходити від слів до діла та всіма силами допомогти краю, де народився.

p1010122 (Copy)
p1010122 (Copy)

Бачимо зацікавленість влади та підтримку ініціативу. А тому впевнений, що разом ми зможемо зробити багато, констатував він.

На завершення голова райдержадміністрації Ярема Шатарський висловив побажання ініціативній групі якнайскорішого втілення ідеї створення земляцтва в життя та його дієвості.

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео