У Підволочиську готуються до архиєпархіального Собору на тему еміграції

ju3

Днями у  Підволочиську відбулася ІІ передсоборова зустрічі Збаразького округу у рамках приготування Собору Тернопільсько-Зборівської архиєпархії на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Священики та миряни Збаразького і Підволочиського деканатів на чолі з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором Мартинюком та головою округу о. Андрієм Лахманом заслухали доповіді, дискутували та напрацювали пропозиції для архиєпархіального Собору.

Собор розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Теодор Мартинюк. Відтак архиєрей говорив про важливость тему еміграції в сучасному світі та, зокрема, в українському контексті. Усі присутні переглянули відеозвернення Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, про Патріарший Собор 2020 «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви», який відбудеться 26-29 серпня 2020 року у Львові.

3 священики виступили з доповідями:

- о. Михайло Валійон «Душпастирські виклики пов’язані з міграційними процесами в Україні»;

- о. Олексій Боднарчук «Особливості душпастирства на еміграції»;

- о. Андрій Лахман «Проблема української сім’ї в міграційних процесах».

ju2
ju2

В доповідях детально розглянули проблеми еміграції, після чого відбулося ділення в групах і винесення конкретних пропозицій на єпархіальний собор. Основними напрямками на думку присутніх є: контактування наших священиків з священиками на еміграції; духовно-патріотичне виховання в школах; допомога адаптуватися нашим заробітчанам, після повернення додому; спеціальна пастирська підготовка священиків для служіння на еміграції; соціальний розвиток і інші.

В обговореннях о. Михайло Коцкович виступав з питанням духовно-патріотичного виховання в школах зі свого досвіду педагогічної праці, йдеться на сайті архиєпархії.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео