Віра Олександрович

У Тернополі покарають жеки, що допустили розграбування ліфтів (фото, відео)

Не лише про політику, а й про міську господарку піклувалися депутати на сесії Тернопільської міськради 7 лютого.

Нагадаємо, на 46-й сесії розглянули близько 200 питань і ухвалили чимало цікавих рішень. Про «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Ландяк
Ландяк

Традиційно до трибуни спершу пішли депутати, які мали на меті підняти проблеми, що виникли на їхніх виборчих округах, або просто хотіли розповісти про негаразди, що стурбували їх під час виконання обов’язків. Зокрема, Петро Ландяк обурився, що йому не дали відповідь на запит щодо витрат на прибирання у місті. Натомість у мерії попросили пояснення, навіщо йому такі дані потрібні. Раніше таких проблем у депутата не було.

Окрім того, пан Ландяк поскаржився на рейтинг, який оприлюднили активісти Громадянської мережі «ОПОРА». Мовляв, вони не правильно враховують участь депутатів у засіданнях, а також під час голосування.

– Ви правильно зауважили: «ОПОРА» – громадська організація, – зауважив на це мер Сергій Надал. – Ми не маємо впливу на активістів…

Надал
Надал

Натомість Мар’ян Козбур розповів про жахливу ситуацію, що склалася у кількох багатоквартирних будинках, де не працюють ліфти. Виявилося, у тих висотках мешкає багато людей із обмеженими можливостями, родин із дітьми. Дехто з них вже давно не може вийти на вулицю, адже оснащення і деталі з ліфтів просто вкрали, бо працівники жеку не забезпечили їхню охорону.

– Через халатність працівників жеків повинні страждати люди, а ми змушені виділяти додаткові кошти із міської казни, - не стримував емоцій міський голова Сергій Надал. – Там, де жеки працюють по-господарськи, все закрито решіткою, є колодка. Тому пропоную не тільки зобов’язати управління ЖКГ виправити ситуацію, а й змусити обслуговуючі підприємства встановити двері та решітки, а також долучити їхні кошти до співфінансування. 

На думку пана Козбура, такий ремонт має вищий авторитет, ніж ремонт прибудинкової території, тому попросив, щоб управління ЖКГ вирішило проблему у 2020 р. Цю пропозицію підтримали 29 присутніх у залі політиків.

Білан
Білан

Звернення до Генпрокурора України Руслана Рябошапки і керівника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова депутати прийняли на прохання свого колеги Тараса Білана. У запропонованому ним тексті йшлося про те, що міська влада пропонує відзначити силовиків, які посприяли проведенню масштабних операцій, пов’язаних із боротьбою із наркоторгівлею у місті. 

– Хлопці із поліції і прокуратури затримали наркоторговців, – каже Тарас Білан. – Тому я прошу нагородити цих людей. Вони на це заслужили. 

Таку ідею підтримали 29 обранців тернополян. У тексті звернення йшлося, що Тернопільська міська рада висловлює подяку правоохоронцям за проведення ефективної операції із затримання осіб, які виготовляли і торгували наркотиками. Також міська рада просила нагородити співробітників, які особливо відзначилися під час проведення спецоперацій. 

Фото і відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео