У тернопільському клубі «Час Z» лідери учнівського самоврядування вчилися керувати трудовими ресурсами

2020-02-14-1

Лідери учнівського самоврядування шкіл Тернопільського району Ангелівка, Острів, Березовиця, Буцнів, Великі Бірки, Довжанка, Мишковичі, Настасів, Почапинці, Петрики, Великий Ходачків побували на засіданні молодіжного клубу «Час Z», що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.

Засідання на тему «Я – майбутнє моєї країни!» у форматі «молодь-молоді» провели студенти – майбутні психологи IV курсу ТНТУ ім. І. Пулюя.

У цікавій інтерактивній формі вони розповіли старшокласникам про трудові ресурси у світі та в Україні, потреби сучасного ринку праці, основні вимоги роботодавців до працівників, професії майбутнього. Мова йшла й про актуальні зараз soft-skills («м’які» навички): уміння вирішувати складні проблеми і прогнозувати, контекстне мислення, навички ефективної комунікації, гнучкість, швидка адаптація до змін та ін.

2020-02-14-2
2020-02-14-2

А виконуючи вправу «Стереотипи мислення», учасники клубу висловлювали власні думки та певні твердження, зокрема, щодо вибору професії, доводили їх хибність чи правдивість, а відтак зрозуміли, що є різні точки зору, навчились поважати думку іншого.

На завершення фахівець служби зайнятості презентувала профорієнтаційну веб-платформу «Моя професія – консультаційна мережа», метою якої є надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі як старшокласникам, які ще тільки стоять на порозі професійного вибору, так і дорослим, котрі бажають змінити професію. Тестування проводиться за стандартизованими перевіреними методиками та дає можливість пізнати свої професійні інтереси та цінності, рівень розвитку інтелекту (IQ) та психологічні особливості.

Вибір читачів за тиждень

Відео