Орест Сарматський

Українські тепличні огірки подешевшали на 23% (Агроновини)

1501 (Copy)

З початку тижня українські огірки подешевшали в середньому на 23% і коштують 70-75 грн/кг (2,85-3,05 $/кг). Про це повідомляє east-fruit.com. У тепличних господарствах України приступили до збору тепличних огірків нового урожаю.

- На сьогоднішній день огірки збирають в тепличних комбінатах центрального, східного та південного регіонів країни, але вже в другій половині лютого збір почнеться і в західному регіоні України», — вважають експерти. Зазначимо, що наразі продажі тепличних огірків місцевого виробництва ведуться невеликими партіями. Експерти прогнозують, що великооптові партії товару надійдуть на ринок вже з наступного тижня,  практично в той же час, що і минулого року.

Проте, на даний момент ціни на місцеві огірки вже знизилися до рівня цін за аналогічний період 2019 року і коштують 70-75 грн/кг (2,85-3,05 $/кг). Тільки з початку тижня українські огірки подешевшали в середньому на 23%.

Японська овочева ферма стала світовим рекордсменом

1502 (Copy)
1502 (Copy)

У Японії збудували найбільшу закриту фабрику салатів на світлокультурі, яку визнала світова Академія рекордів. Площа цієї ферми складає близько 25 тис. кв. футів і тут розміщені близько 17,5 тис світлодіодних ламп, повідомляє World Record Academy.

У приміщенні розташовані 18 стелажів у 15 рівнів і на них щодня вирощують по 10 тис. головок салату.

На виробництві не використовують агрохімію, а саме приміщення майже стерильне.

Цю теплицю збудували у місці, зруйнованому в результаті землетрусу Тюхоку 2011 року та цунамі. А така площа — це серйозна заявка на рекорд, — ідеться в повідомленні.

Унікальна «фабрика рослин» настільки ефективна, що скорочує харчові відходи з 30-40% салату, вирощеного на відкритому повітрі, до менш ніж 3%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео