З чотирма колами штрафу на чемпіонаті світу Олена Підгрушна лише в другому десятку

orig_477598

Четвертий біатлонний день чемпіонату світу розпочався з жіночої гонки переслідування. У дисципліні кваліфікувалася тернополянка Олена Підгрушна, яка вийшла на трасу четвертою з відставанням у 26 секунд.

На першому колі капітан жіночої збірної суттєво програла ходом, поступившись і в секундах, і за позиціями. «Лежку» Підгрушна закрила з двома хибами, вийшовши зі стрільбища 21-ю +1:08,4 хв.

Другий вогневий рубіж українка відпрацювала чисто, піднявшись на 20-у сходинку +1:10,3 хв.

Першу «стійку» Підгрушна пройшла з однією хибою. Як результат - 20-а сходинка з відставанням в +1:45,5 хв.

Остання стрільба завершилася ще з одним колом штрафу.

На фініші Олена Підгрушна посіла лише 13-у сходинку + 1:28,5 хв.

- Не пішла сьогодні стрільба, - ділиться Олена Підгрушна. - На першій стрільбі було важко взяти себе в руки. Хоч самопочуття й хороше, однак, що сталося - сама не розумію. Треба буде аналізувати помилки з тренером. 

Попереду - чоловіча гонка переслідування, до якої кваліфікувався чинний чемпіон світу, тернополянин Дмитро Підручний. 

Нагадаю, перша гонка чемпіонату світу - класична змішана естафета - через штрафне коло Підручного завершилася п'ятою позицією. Також Дмитро Підручний вперше в історії українського біатлону збільшив квоту збірної на чемпіонаті світу до п'яти спортсменів. Олена Підгрушна, ймовірно, завершить кар'єру до Олімпійських ігор 2022. Попри це біатлоністка підтримала створення профільного Міністерства спорту. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео