Віра Олександрович

На Тернопільщині вимагають скликати позачергову сесію обласної ради (фото)

Облрада2

Проведення позачергової сесії Тернопільської обласної ради ініціюють представники відразу кількох фракцій. Причина – тривожна ситуація, що виникла через вірогідну евакуацію на Теребовлянщину громадян України, які досі перебували у Китаї. 

Зокрема, звернення на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» зробив перший заступник голови облради Василь Деревляний. Уже відомо, що засідання відбудеться у середу, 19 лютого. Початок – об 11:00.

Снимок
Снимок

Цитуємо цю заяву: «…Враховуючи ситуацію, що склалася сьогодні в області у зв’язку із евакуацією з Китаю громадян України (і не тільки) у нашу область, в НЕ ПРИСТОСОВАНИЙ приватний санаторій «Медобори», фракції Тернопільської обласної ради звернулися до голови Тернопільської обласної ради із вимогою про невідкладне скликання сесії Тернопільської обласної ради за участі керівництва Тернопільської ОДА для обговорення вкрай важливої і небезпечної для жителів області та Західної України ситуації в цілому..».

За інформацією політиків, голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель і власник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк дали згоду на прийняття цих людей. Тож уже вчора, 17.02.2020 р., Державіаслужба телефоном зверталася до керівництва аеропорту «Тернопіль», запитувала про можливість прийняття літака із евакуйованими. На що у Києві отримали обґрунтовану відмову. Втім, уже точно відомо, що санаторій «Медобори» дійсно внесли у перелік вірогідних точок дислокації евакуйованих із Китаю.

«Також є неперевірена інформація про пошук приміщення для поселення 300-500 нацгвардійців на території області, йдеться далі у повідомленні. Спільно маємо захистити громаду області...». 

Підписали цей документ Василь Деревляний і керівники трьох фракцій: ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» і «Європейська Солідарність».

Документ
Документ

Варто також зауважити, що Віктор Овчарук сьогодні, 18 лютого, зустрівся із представниками патріотичних громадських організацій Тернопілля. Вони дуже стурбовані тим, як розгортаються нині події в Україні. Через це активісти передали очільнику підготовлене звернення. У свою чергу, Віктор Овчарук запевнив патріотів, що подані ними документи запропонують розглянути на засіданні асоціації «Ради Тернопільщини» і сесії найвищого представницького органу Тернопілля. Винести це питання планують і на розгляд усіх районних рад нашого краю. 

Як повідомили на сайті обласної ради, у документі йдеться про Всеукраїнське віче «Захисти Україну». До того ж, активісти запропонували народним депутатам від Тернопільщини поліпшити комунікацію зі своїми виборцями. Отже, позачергове засідання можуть скликати і через це також.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео