Тернопільський капітан Олена Підгрушна привезла збірній України «бронзу» чемпіонату світу

73713

Передостанній день чемпіонату світу з біатлону порадує вболівальників двома класичними естафетами. Першими на старт під сьомим номером вийшли жінки.

Українську збірну представили дві тернополянки: Настя Меркушина - традиційна забійниця, Олена Підгрушна - традиційна фінішерка, а також Юля Джима та Віта Семеренко.

На першому колі Меркушина трималася в двадцятці найкращих. «Лежку» тернополянка закрила з шести пострілів, вийшовши 12-ю +14,6 с. «Стійку» пройшла знову з додатковим патроном.

На другий етап Юля Джима вийшла сьомою з відставанням у 37 секунд. Третю стрільбу українка закрила з семи пострілів, опустившись на 8-у сходинку +49,2 с. «Стійку» відпрацювала чисто.

Естафетну паличку Віта Семеренко отримала шостою +1:14,6 хв. «Лежку» українка закрила з шести, вийшовши шостою +1:03,6 хв. «Стійку» пройшла з семи.

На заключний етап Олена Підгрушна вийшла восьмою +54,1 с. До слова, до третього місця лише 12 с. Зауважу, за 900 метрів першого кола Підгрушна відіграла у лідера 10 секунд ходом. «Лежку» титулована фінішерка закрила чисто, піднявшись на 4-у позицію з програшем 17,8 с. Останній вогневий рубіж гонки тернополянка з шести.

Фінішувала Олена Підгрушна третьою.

Світлина від UA:БІАТЛОН.

Нагадаю, в одиничному суперміксті через нечесну гру колег тернополяни стали лише десятими. В індивідуальній гонці Меркушина посіла 11-у сходинку, ставши найкращою з українок.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео