Орест Сарматський

Безробітна Іванна з Тернопільщини різко «піднялася» після того, як захистила своє

шумськ 1 (Copy)

Свого часу жителька Шумщини Іванна Дмитрук здобула педагогічну освіту, та не знайшовши роботи за фахом, пішла працювати продавцем.

Коли жінка залишилась без роботи, звернулась за допомогою у працевлаштуванні до Шумської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості, розповіла «Терену» начальник відділу інформаційної роботи згаданого Центру, Олена Рак.

- Енергійній молодій жінці фахівці філії запропонували подумати над започаткуванням власної справи. Іванна радо погодилася, адже набувши з роками необхідних знань та досвіду, вона все більше задумувалась над питанням відкриття бізнесу у сфері торгівлі продовольчими товарами в рідному селі Великі Дедеркали, - розповідає Олена Рак. - Взявши участь у семінарі з основ підприємництва, пройшовши стажування за навчальною програмою «Провадження підприємницької діяльності», вона захистила бізнес-план та отримала від служби зайнятості одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

За її словами, Іванна взяла в оренду приміщення магазину «Теко» в центрі села. Попередньо вивчивши та проаналізувавши споживчий попит, пропозицію та ціни, жінка вміло збалансувала асортимент товарів, що дало їй змогу успішно втілювати в життя свій бізнес-план.

Фото: Олена Рак

Вибір читачів за тиждень

Відео