Віра Олександрович

Діджиталізація по-тернопільськи: майже 7 тисяч електронних ключів видали лише за місяць

Ключ

Отримання картки платника податків – популярна послуга серед жителів Тернопільщини. Втім, цікавилися жителі краю у податковій й іншим.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж січня 17 Центрів обслуговування платників органів ДПС Тернопільської області відвідали 23 556 платників податків, – звітують у податковій. – Фахівці податкових органів краю надали 7 852 адміністративних послуги. 

Що цікаво, більшість адміністративних послуг надали у Тернопільському управлінні – 2 889 (36,89%), трохи менше – у Кременецькому, Чортківському і Козівському управліннях, а це – 1 596 (20,3%), 1 216 (15,5%) і 873 (11,1%) послуг, відповідно. 

– У Теребовлянському управлінні і ГУ ДПС в області надали 856 (10,1%) і 422 (5,4%) адмінпослуги, відповідно, – уточнюють фахівці. – У структурі наданих послуг найбільшу питому вагу займає видача картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. 

До слова, цією послугою скористався 3 801 житель краю, тобто 48,4% від загальної кількості наданих адміністративних послуг. 

– Також значну кількість послуг надали з реєстрації книг обліку доходів та обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 731 (9,3%), - продовжують перелічувати податківці. – Щодо видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 650 (8,3%), із надання витягів із реєстру платників єдиного податку –  584 (7,4%) і реєстрації книг обліку розрахункових операцій – 560 (7,1%).

Нагадаємо, у приміщенні ЦОП Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юросіб, фізичних осіб-підприємців і громадян. У січні 2020 р. працівники підрозділу сформували і видали 6 852 відкритих ключів електронного цифрового підпису.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео