Дмитро Підручний став чемпіоном Європи у змішаній естафеті

1552240229-8170

Класичною змішаною естафетою продовжився другий день чемпіонату Європи. Україну під четвертим номером представили Валентина Семеренко, Юля Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний.

На першому колі Валя Семеренко йшла лідером, виграючи кілька секунд переслідувачам. «Лежку» українка відпрацювала з семи, виїхавши лише 10-ю + 19,6 с. «Стійку» закрила з шести.

- Дуже дякую за підтримку. Нам всім зараз важко, оскільки зміна висот, відбувається акліматизація, - розповіла після свого етапу Валя. - Нас надихнули вже виграні нагороди, мій син Марк радів найбільше... Я задоволена своїм етапом, хоч і використовувала запасні патрони.

На другий етап Юля Джима вийшла першою із гандикапом 0,4 с. Третю стрільбу українка закрила з одним додатковим патроном. Як результат - друга сходинка з відставанням у +7,4 с. «Стійку» Джима пройшла чисто.

Естафетну паличку Артем Прима отримав другим +8,9 с. «Лежку» спортсмен закрив з шести, виїхавши першим із гандикапом у -9,2 с. «Стійка» завершилася з двома додатковими патронами.

- Я був впевнений, що закрив все чисто, однак довелося використовувати запасний. Але мені вдалося відпрацювати на максимумі, - каже Артем Прима.

На останній етап Дмитро Підручний вийшов першим. Першу стрільбу тернополянин закрив з семи, виїхавши другим +4,3 с. «Стійку» відпрацював чисто.

Фінішував Дмитро Підручний першим.

Світлина від UA:БІАТЛОН.

- Вдалося не все, що планував, але загалом задоволений, - розповів фінішер збірної. - На колах важко було доганяти білоруса, чи то мої лижі гірше їхали, чи що. Однак зібрався і краще відпрацював на вогневих рубежах. Дуже допомагає підтримка, не лише команди, а й вболівальників, які було багато по трасі. 

До слова, Олена Підгрушна вже поїхала додому, достроково завершивши змагання на чемпіонаті Європи. Завтра спортсмени відпочивають. Спринт та мас-старти відбудуться у суботу та неділю відповідно.

Нагадаю, Дмитро Підручний у першому в кар'єрі суперспринті виборов бронзову нагороду. Олена Підгрушна у суперспринті була друга.  Минулої неділі завершився чемпіонат світу. Змагання не обійшлися без скандалу та дискредитації збірної України. До слова, Меркушина та Підгрушна стали бронзовими призерками чемпіонату світу 2020. В одиничному міксті Меркушина і Ткаленко вибороли бронзову нагороду. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео