Орест Сарматський

Масниця у Тернополі здивує давніми обрядами та традиціями

87801733_890452884730431_2050891195017592832_o (Copy)

Театральний майдан Тернополя з полудня наповнюється місцевими жителями та гостями міста, яких привабили сюди звуки народних пісень та мелодій, запахи традиційних на Масницю наїдків.

- Уже кілька років поспіль тут, у середмісті Тернополя, ми скликаємо усіх охочих на барвисте дійство – святкування Масниці. Думаю, тут, як завжди такого дня, буде весело і цікаво як дорослим, так і дітям. Сьогоднішнє свято – це не тільки смачне і ситне частування. Приготували показ традицій відзначення Масниці. Буде і «Бабський тиждень від вуйни Касі, низка веселих забав та конкурсів для родин, поїдання пирогів методом козака Пацюка та інші, несподівані для багатьох речі, - розповів директор Тернопільського міського інформаційно-туристичного центру Тарас Ковальчук.

Серед «родзинок» святкування Масниці по тернопільськи – розкатування тіста та витискання варениць на швидкість, катання зятями тещ на санчатах, змагання молодиць з розказування смішних оповідок.

Також у програмі - цикл стародавніх та сучасних веселих забав та конкурсів для неодружених, «Колодка» для хлопців, танцювальний та гастрономічні конкурси «Підготовка до сімейного життя» і  «Сонячний млинець», старовинна забава для дітей «Воронячий галас».

А завершиться у Тернополі одне із найстаріших слов’янських народів свято, яке зберегло у собі світлі елементи язичницької культури,  виступами етнографічних колективів, показом галицького ворожіння, обрядом «Прощання із Масницею».

Фото: ТМТІЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео