Віра Олександрович

За коледжем у Тернополі тепер стежитимуть Калаур, Демкура і Чубак (фото)

Коледж

Проект рішення «Про затвердження Положення про Наглядову раду Галицького коледжу ім. В. Чорновола та її персонального складу» оприлюднили на сайті Тернопільської міської ради сьогодні, 3 березня. 

Автор цього документу – головна освітянка міста Ольга Похиляк. Саме вона і пропонуватиме тернопільським депутатам підтримати ось такий персональний склад Наглядової ради навчального закладу.

Калаур
Калаур

– народний депутат України 9-го скликання, доктор юридичних наук, професор Іван Калаур;

Демкура
Демкура

– кандидат економічних наук, віце-президент Міжнародної торгової палати, власник торгового центру «Атріум» Тарас Демкура;

Чубак
Чубак

– директор із розвитку ТРЦ «Подоляни», Президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

Що цікаво, таку раду створять «для здійснення нагляду за управлінням майном коледжу, дотриманням мети його створення». Тобто йдеться про колегіальний і постійно діючий громадський орган. Цитуємо документ: «…Наглядова рада коледжу сприяє розв’язанню перспективних завдань його розвитку, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійснення контролю за їх використанням, ефективній взаємодії Коледжу з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності, здійснює громадський контроль за його діяльністю тощо».

Втім, згадана вище трійця стежитиме за станом справ у коледжі лише тоді, коли обранці тернополян ухвалять Положення про Наглядову раду Галицького коледжу ім. В. Чорновола (із повним текстом можна ознайомитися ТУТприм.). Вочевидь, цей пункт буде у порядку денному вже наступної, 47-ї сесії. Хоча відповідного розпорядження мера ще немає, але до нового засідання активно готуються (про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео