Орест Сарматський

За 4 години депутати Тернопільської облради встигли вшанувати Романа Шухевича та почати дискусію навколо коронавірусу (фоторепортаж)

Як вже повідомляв «Терен» розпорядженням голови обласної ради Віктора Овчарука, сьогодні розпочалося засідання чергової сесії облради. 

На розгляд депутатів було запропонували одне питання: «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік (у частині виділення коштів на придбання індивідуальних засобів захисту для медичних працівників і медичного обладнання, необхідних для роботи в умовах загрози появи коронавірусу COVID-19 у Тернопільській області)». 

На початку роботи сесії депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять генерал-хорунжого Романа Шухевича – однієї з найвидатніших постатей національно-визвольної боротьби 30-50-х років. Адже саме нині, 5 березня, виповнилося 70 років від дня героїчної загибелі командира УПА під час бою з більшовицькими окупантами.

IMG_0904 (Copy)
IMG_0904 (Copy)

_ORL0024 (Copy)
_ORL0024 (Copy)

Потім з інформацією щодо запобігання та протидії можливої появи в області коронавірусу, виступив начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Богайчук. За його словами, в області діє оперативний штаб, члени якого тримають у полі зору усі аспекти, що стосуються імовірного поширення згаданого вірусу та алгоритм дій медиків на випадок такої ситуації.

– Зараз визначено два лікувальних заклади на 100 ліжок, де можемо, у випадку потреби, помістити хворих на коронавірус. Також для цього є і резервні медичні заклади. Провели навчання серед лікарів різних ланок, де відпрацьовано їхні дії підчас виявлення хворих, транспортування та проходження карантину для вірусоносіїв. Медичні установи краю забезпечені індивідуальними масками у кілкості 230 тис штук, є два апарати для вентиляції легень, тест-системи, майже 20 апаратів штучного дихання, – проінформував Володимир Богайчук.

_ORL0111 (Copy)
_ORL0111 (Copy)

_ORL0105 (Copy)
_ORL0105 (Copy)

Але, за його словами, для ефективної протидії коронавірусу, придбання індивідуальних засобів захисту медперсоналу, устаткування потрібно щонайменше 14,5 млн грн.

«Терен» інформуватиме про подальший перебіг сьогоднішнього сесійного засідання обласної ради.

_ORL0017 (Copy)
_ORL0017 (Copy)

_ORL0026 (Copy)
_ORL0026 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео