Через штрафне коло Підгрушна втратила командне «золото»

630_360_1556814498-730

Третій день сьомого етапу Кубка світу з біатлону розпочався жіночою естафетою. Під шостим номером нашу збірну представили: Настя Меркушина, Юля Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна.

На першому колі традиційна тернопільська забійниця трималася у десятці найкращих. «Лежку» Настя закрила з одним додатковим патроном, виїхавши третьою з відставанням у +3,7 с. «Стійку» пройшла з семи.

Юля Джима отримала естафетну паличку третьою +11,3 с. «Лежку» українка відпрацювала чисто, виїхавши лідеркою з гандикапом у 4,2 с. Четверту стрільбу закрила з семи.

На трасу Валя Семеренко вийшла першою з гандикапом у 10,6 с. П'ятий вогневий рубіж біатлоністка закрила з шести, виїхавши знову у лідерах. До слова, на колі Валя відіграла ще вісім секунд, везучи переслідувачкам +17. «Стійку» пройшла з восьми. Зауважу, Семеренко на своєму етапі була найшвидшою з усіх біатлоністок.

Тернопільський капітан вийшла на трасу другою +0,2 с. «Лежку» українка відпрацювала чисто, виїхавши першою з відривом у 5,4 с. Останній вогневий рубіж гонки біатлоністка закрила з одним колом штрафу.

Фінішувала Олена Підгрушна четвертою.

Нагадаю, попереду сьогодні - чоловіча класична естафета.

Напередодні Дмитро Підручний у спринтерській гонці посів лише 35-у позиціюНастя Меркушина посіла 21-у позицію, Олена Підгрушна - 49-у. Нагадаю, через коронавірус сьомий етап Кубка світу проводиться без глядачів. Попри це українські вболівальники пробилися до периметру траси.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео