Віра Олександрович

Тернополян просять не їздити за кордон, уникати черг і масових зібрань

вірус

Задля профілактики захворювання на коронавірус на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) заборонили проводити масові заходи. Рішення набуває чинності від завтра, 11 березня.

Це – ще не карантин, але заходи оголосили жорсткіші, ніж були раніше. Прийняли це рішення на засіданні оперативного штабу із питань координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території громади випадків захворювань, спричинених важкою інфекцією сьогодні, 10 березня. Протокол із повним переліком заборон і рекомендацій ТУТ.

Як повідомили на сайті міської ради, цього разу йдеться про заборону проведення масових заходів у закритих приміщеннях і навіть максимальне їх обмеження на відкритих майданчиках. Також містянам рекомендували тимчасово утриматися від поїздок і подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування і звернутися до сімейного лікаря.

Є низка порад і для керівників суб’єктів господарювання і підприємців. Так, їх просять максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні і поза межами.

Окрім того, у навчальних закладах мусять посилити контроль за проведенням протиепідемічних і дезінфекційних заходів. Зокрема, будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

До слова, у п’ятницю, 13 березня, відбудеться 47-ма сесія міської ради. До нового засідання активно готуються, відміняти поки що ніхто не планує (про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео