Через карантин в Італії тисячі тернополян потрапили у пастку

52665167_303

Сьогодні в Італії спалах коронавірусу найбільший на всій території Європи. Як повідомляють місцеві експерти, загалом інфікованих - 9172. З них 724 людини одужали, а 631 - померли.

Через це в країні вводять масові карантинні заходи, про що розповів прем'єрміністр країни Джузеппе Конте:

- Людям дозволено їздити тільки на роботу або в разі надзвичайних ситуацій. Найкраще - залишатися вдома. В усій країні скасовані спортивні заходи, включаючи футбольні матчі. Всього карантин введено у регіоні Ломбардія та 14-и провінціях. Зокрема у Венеції, Модені, Пармі, П'яченці, Реджо-Емілії, Ріміні, Пезаро й Урбіно, Падуї, Тревізії, Асті й Алессандрії.

Тернополянка Оля, яка вже кілька років живе у Генуї, розповіла, що ситуація не така страшна, як здається.

- Попри розширення «червоної» зони, посилення карантинних заходів, паніки, як такої, немає. Люди масово почали ходити в масках, їх дефіцит все ж прослідковується. Однак ніхто не скуповує продукти, полиці не пусті, як можна прочитати в українських та російських ЗМІ.

Наразі у зоні карантину 16 мільйонів людей. Серед них - кілька тисяч заробітчан з Тернопільщини.

- Ніхто з українців, яких я знаю, не планує повертатися додому. Попри відсутність інфекції, люди чудово розуміють ризики. Краще пересидіти тут, аніж заразити рідних вдома. До того ж ті, котрі в «червоній» зоні, навіть не можуть пересуватися країною, вже не кажучи про закордонні поїздки. 

Наразі карантинні заходи ввели до 3 квітня. На цей час в усій країні скасували навчання, масові заходи. У регіонах «червоної» зони обмежили пересування.

Нагадаю, через протести в Україні тернополянка Олександра боїться повертатися додому. А кількох тернополян вже перевіряли на кордоні на наявність коронавірусу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео