Оксана Бучко

Медицину Тернопільщини хочуть знищити напередодні епідемії коронавірусу, заявляють медики-волонтери

0b88ec5618ef7e0bc2d212fb31205c04

Дискредитація керівництва місцевого медичного університету – це спланована кампанія чиновників Тернопільської обласної державної адміністрації.  Так вважають медики-волонтери, аналізуючи рекламу в соцмережах провокуючого прямого ефіру сина колишнього ректора ТНМУ. У листі від медиків-волонтерів, які всі роки антитерористичної операції на сході України допомагають нашим воїнам,  йдеться, що така інформаційна хвиля – це спланована акція, організатори якої сидять у стінах Тернопільської обласної державної адміністрації.

– Ми, медики-волонтери, висловлюємо велике занепокоєння розхитуванням ситуації навколо Тернопільського національного медичного університету напередодні виборів ректора, пишуть у листі. – Вже сьогодні стає зрозуміло, що дестабілізація відбувається з Тернопільської обласної державної адміністрації. Учора син попереднього ректора на одному з незареєстрованих, як вони себе називають, інтернет-телеканалів протягом тривалого часу очорняв чесне ім’я діючого ректора Михайла Корди. Та найбільше нас стурбувало не так кількість вилитого бруду, адже ми знаємо ректорські амбіції сина попереднього ректора, а факт намагання знищити, на нашу думку, систему охорони здоров’я Тернопільської області напередодні загрози масово розповсюдження коронавірурсу COVID-19. Як ми бачимо, вже сьогодні вся територія Італії фактично закрита на карантин. Зрозуміло, що у найближчі дні ця страшна хвиля докотиться до України і до нашого краю. Тернопільський національний медичний університет – це основа медицини Тернопілля. Саме на плечі діючих викладачів-медиків найближчим часом впаде чи не найбільше навантаження щодо подолання наслідків коронавірусу. І саме зараз розпочалася інформаційна хвиля дискредитації медуніверситету. Варто зауважити, що на самі вибори ректора ТНМУ зареєструвався всього один претендент – теперішній ректор Михайло Корда. Решту чи не змогли виконати вимоги щодо відбору претендентів, чи то не знайшлося сміливості. 

Та згодом у волонтерів з’явилась інформація, що на посаду хочуть просунути іншу кандидатуру. У той же час своїх імен волонтери не називають, бо як показує практика, вираження позиції у нас може завершитись відкриттям кримінального провадження. Адже раніше керівництво області не зважаючи на позицію жителів громади Мукилинець та всієї Тернопільської області «вирішило вислужитися перед київським керівництвом, та поселити на карантин у непідготовлений санаторій «Медобори» евакуйованих людей з Китаю». Після протестів цього не сталось, але людей у  Микулинцях викликають на допити у правоохоронні органи.

За матеріалами сайту ternopoliany.te.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео