Віра Олександрович

Тернопільський район і обласний центр випередили всіх

земля

Найбільше земельної плати краяни спрямували до бюджетів Тернополя і Тернопільського району. Причому зробили це переважно юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області

- Упродовж січня-лютого платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 56,2 млн грн плати за землю, - кажуть у податковій. - Виконання індикативних показників склало 117,2%. Відтак бюджети додатково отримали 8,8 млн грн.

Що цікаво, внесок юридичних осіб із цього платежу склав 87%. Адже за 2 місяці вони внесли понад 48,9 млн грн плати за землю. Це перевищило очікувані надходження на 22%, або «плюс» 8,8 млн грн. Порівняно із торішніми надходженнями сплата зросла на 16,4% або на 6,9 млн грн.

- Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 7,3 млн грн, - уточнюють податківці. - Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст склав 261,7 тис. грн.

До речі, найбільше земельної плати перерахували у Тернополі і Тернопільському районі, а це - 14,6 і 4,6 млн грн, відповідно. По 3,5 млн грн цього платежу спрямували до місцевих скарбниць Борщівщини, Збаражчини і Гусятинщини. Активно вносять платіж також у Козівському районі. До скарбниць територіальних громад там за землю спрямували 3,8 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео