Віра Олександрович

Не йти у податкову, а використовувати електронні сервіси закликали жителів Тернопільщини

Зайвий раз не відвідувати податкову службу і максимально використовувати електронні сервіси ДПС і Електронний кабінет рекомендували платникам податків у Головному управлінні ДПС в Тернопільській області. 

Причина – зрозуміла: загроза поширенням вірусу COVID-19 у нашому краї, наголосили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Зокрема, через відкриту частину Електронного кабінету можна скористатись інформацією, що є загальнодоступною. Зокрема, податковим календарем, інформацією з реєстрів страхувальників, платників єдиного податку, платників ПДВ та інших реєстрів, завантажити бланки податкової звітності тощо. 

У приватній частині Електронного кабінету, після ідентифікації особи, крім зазначених вище сервісів, будуть доступні наступні сервіси: - стан розрахунків із бюджетом; - листування з органами ДПС; - облікові дані; - пошук інформації в реєстрах ДПС; - подання заяв/запитів; - подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді; - сплата податків; - перегляд даних СЕА ПДВ; - інші електронні сервіси. 

тернопыль огол
тернопыль огол

Також за допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника», платники можуть отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків із ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Крім того, на сайті Територіальних органів ДПС у Тернопільській області за посиланням розмістили інші електронні сервіси, зокрема: - інформація з реєстрів: - дані про взяття на облік платників; - реєстр страхувальників; - дані реєстру платників ПДВ; - реєстр платників єдиного податку; - інформація про РРО; - дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового; - реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами. 

Дізнатися більше можна і про свого бізнес-партнера. За допомогою цього сервісу можна перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету. 

На загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі можливо передивитися «Запитання-відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо. 

Також є сервіс «Пульс», за допомогою якого можна повідомити про неправомірні дії працівників ДПС. У розділі Електронна звітність розмістили спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування і подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності». Діє також Банер «Декларування громадян».

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео