Віра Олександрович

Тернопільщина: охочим зайти на Грушевського будуть міряти температуру (фото)

Уже друге пленарне засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться завтра, 17 березня. Депутатів попросили забратися у приміщенні конференцзали, що на вул. Грушевського, 8, об 11 годині. 

Але пропускати туди і депутатів, і відвідувачів будуть по-особливому. Розпорядження щодо цього голова обласної ради Віктор Овчарук підписав сьогодні, 16 березня. Нагадаємо, востаннє обранці краян збиралися 5 березня (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Звернення_франкції
Звернення_франкції

У документі, який оприлюднили на сайті облради, йдеться (цитуємо): «…Враховуючи пропозицію уповноважених представників депутатських фракцій у Тернопільській обласній раді, на розгляд 2-го пленарного засідання 14-ї сесії винести питання: «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України В. Зеленського, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України щодо рішення Тристоронньої контактної групи із мирного врегулювання ситуації на сході України про заснування так званої Консультативної ради за участі представників самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Пікет
Пікет

Нагадаємо, на пікет «Рішуче дій» тернопільські активісти зібралися сьогодні, 16 березня. Людей обурило, що під час перемовин у Мінську українська делегація фактично погодилася надати окремим районам Донецької і Луганської областей особливий статус і не назвала Росію агресором. Відтак, під стінами обласної ради пролунали чіткі вимоги до керівництва держави. Ветерани російсько-української війни, які прийшли на цей мітинг, передали своє звернення голові обласної ради Віктору Овчаруку. Люди вимагали, щоб цей документ розглянули на сесії, а згодом передали у Верховну Раду і Кабінет Міністрів. 

Пікет1
Пікет1

Із проєктом звернення до керівництва країни, Генеральної прокуратури та Служби Безпеки України щодо мінських домовленостей можна ознайомитися ТУТ. Його запропонували і підписали керівники фракцій обласної ради.

Втім, це – не все, що амбітно планують ухвалити на засіданні. У переліку також такі питання:

- «Про звернення депутатів Тернопільської облради до керівників органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади всіх рівнів, керівників підприємств, установ, організацій усіх форма власності Тернопільщини щодо вжиття невідкладних заходів із забезпечення запобігання виникненню і поширенню масових інфекційних захворювань на території області»;  

- «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік».

Облрада2
Облрада2

Що цікаво, на засідання запросили: голову Тернопільської обласної держадміністрації і його заступників, керівників правоохоронних органів області; голів районних рад та інших. Причому управлінням охорони здоров’я і майнового комплексу у день проведення сесії наказали забезпечити здійснення таких заходів:

- організувати проведення температурного скринінгу; - забезпечити чергування кваліфікованих медиків у приміщенні конференцзали; - розмістити у приміщенні адмінбудинку необхідні дезінфікуючі засоби. 

Облрада1
Облрада1

Отже, до конференцзали пропускатимуть лише депутатів і працівників виконавчого апарату обласної ради, представників ОДА, керівників структурних підрозділів ОДА і запрошених. Причому допуск представників ЗМІ та інших осіб здійснюватимуть лише за умови їх попередньої реєстрації.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео