Віра Олександрович

У Тернополі вирішили показати усім приклад і зробили сюрприз підприємцям

Снимок4

Підприємців, які орендують комунальне майно у Тернополі, звільнять від орендної плати на період карантину. Депутати сподіваються, що у такий спосіб покажуть приклад іншим. 

Таке рішення у Тернопільській міській раді ухвалили сьогодні, 17 березня. Нагадаємо, позачергову 48-му сесію скликали терміново. Насамперед йшлося про ухвалення рішення оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) коронавірусної інфекції.

– Ми пропонуємо звільнити орендарів від оплати. І ми в цьому напрямку робимо перший крок – щодо комунального майна, – пояснює міський голова Сергій Надал.

Отже, наразі через запровадження обмежувальних заходів, що діють у Тернополі, і вимушене закриття різних закладів, на сесії прийняли рішення про звільнення від орендної плати тих підприємців, які орендують комунальне майно міста для своєї діяльності. «За» проголосували 36 обранців тернополян.

– Також пропоную підготувати звернення до тернопільських власників приміщень, ринків, торгових комплексів, щоб і вони на цей період звільнили від орендної плати орендарів їхнього майна, – додає Сергій Надал.

До слова, деякі депутати принагідно пропонували звернутися до податкової за роз’ясненнями щодо змін у правилах звітності та можливих новацій у сплаті податків через карантин. Мовляв, так бізнесменам було б легше зорієнтуватися за нинішніх обставин. 

Зазначимо, відповідне рішення про припинення роботи закладів громадського харчування, ринків, торгово-розважальних закладів і місць масового скупчення людей прийняв Уряд країни і воно є обов’язковим до виконання. Також власне рішення ухвалив Оперативний штаб, створений при Тернопільській міській раді. 

Фото з трансляції сесії на сайті 

Вибір читачів за тиждень

Відео