Віра Олександрович

Тернопільщина матиме очільника, який досі керував районом у Рогатині

Труш

Уряд уже проголосував за призначення Володимира Труша новим головою Тернопільської ОДА.

Про це сьогодні, 18 березня, повідомив аналітичний портал «Слово і Діло». За інформацією видання, голосування за обрання нового голови Тернопільської обласної держадміністрації відбулося під час ранкового засідання уряду. Що цікаво, у Рогатині цього чиновника свого часу представляв підлеглим тодішній голова обласної держадміністрації Івано-Франківщини Денис Шмигаль.

– Окремим файлом – це питання, проект Указу Президента про звільнення Володимира Любомировича Труша із посади голови Рогатинської районної держадміністрації Івано-Франківської області у зв'язку із переходом на іншу роботу, – сказав голова уряду пан Шмигаль. – І проект Указу Президента України про призначення пана Труша головою Тернопільської ОДА. Він зараз перебуває в Офісі президента.

Денис Шмигаль також зазначив, що мав розмову із паном Трушем. Це була фактично співбесіда, тому попросив членів уряду підтримати цю кандидатуру.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звільнив Ігоря Сопеля з посади голови Тернопільської ОДА. Цей Указ опублікували лише сьогодні, 18 березня.

До речі, Володимир Труш – активний у соціальних мережах. Має сторінку у фейсбуці. Новий очільник народився 12 квітня 1980 р. Голова Рогатинської районної державної адміністрації від 29 листопада 2019 р. Свого часу закінчив Рогатинську гімназію, а згодом ДУ «Львiвська Полiтехнiка». Якщо довіряти щорічній декларації пана Труша, він із дружиною Іриною виховує спільну доньку Анастасію. У гаражі чиновника стоять: Land Rover, рік випуску – 2008, і FORD TRANSIT CONNECT, рік випуску – 2011. Є у чоловіка і житловий будинок та інше майно. Це і не дивно, адже Володимир Труш був підприємцем. Йшлося про надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Фото зі сторінки у мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео