Дарія Шевченко

Тернопільські нацгвардійці суворо дотримуються правил карантину (фоторепортаж)

IMG_1225

У Тернополі кожного дня проводять дезінфекцію громадського транспорту, доріг, вулиць та під’їздів. Військовослужбовці 2-ї Галицької бригади також дотримуються усіх правил карантину.

Аби не допустити поширення вірусу COVID-19 усіх нацгвардійців до пункту призначення возить спеціальний транспорт. Зокрема, організовано маршрути руху автобусів, які на зупинках у визначений час забирають особовий склад частини у Тернополі.

При прибутті у всіх військовослужбовців перевіряється температура та питають про їх самопочуття.

- Головною метою для нас є не занести вірус на територію частини. Тут є багато військовослужбовців строкової служби, які взагалі не покидають територію, і є військовослужбовці за контрактом, які контактують з іншими за межами частини. Зокрема і виконують завдання з охорони громадського порядку, і здійснюють конвоювання підсудних та засуджених. Саме тому по прибуттю в частину ми здійснюємо температурні заміряння та повну дезінфекцію, - розповідає начальник медичної служби підполковник Галина Трофименко.

Кілька разів на день спеціальним розчином дезінфікують усі приміщення: їдальню, казарми, сходові клітинки, санвузли. Також нацгвардійців забезпечують антисептиками, захисними масками та гумовими рукавичками.

Галина Трофименко розповіла, що маски переважно шиє майстерня. У планах дошити ще 6000 захисних пов’язок.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«278835,278836,278838,278839,278840,278841»]

Фото Аліни Новікової

Вибір читачів за тиждень

Відео