Дарія Шевченко

Парафіяни Тернопільщини на час карантину дивитимуться Святі Літургії онлайн

Буцнів_-_Церква_святих_апостолів_Петра_і_Павла_УПЦ_КП_(колишній_костел)_-_13025516

На період впровадження карантину на території області парафіяни церкви святих апостолів Петра та Павла у селі Буцнів дивитимуться Божественні Літургії онлайн. Про це повідомив місцевий священик отець Олег Гах.

Він повідомив вірян про те, що Служба Божа завтра, 22 березня, проводитиметься на його сторінці у соціальній мережі.

- Завтра 22.03.2020 на моїй сторінці Facebook о 9.50 розпочнеться пряма трансляція Божественної літургії із храму Св. Ап. Петра і Павла. У зв'язку із карантином велике прохання до літніх людей залишатись вдома, якщо у Вас немає сторінки у соцмережі попросіть своїх дітей чи внуків, або тих хто має, щоб увімкнули для Вас трансляцію, - йдеться у дописі.

До слова, у Тернополі ще з минулого тижня храми розпочали вести прямі трансляції богослужінь у соціальних мережах, аби запобігти масовому скупченню людей.

Нагадаємо, що на період карантину надали «диспензу (звільнення) усім вірним Тернопільсько-Зборівської архиєпархії від обов’язку фізичної присутності на Божественній Літургії у неділі і свята». Натомість для вірних залишили обов’язок брати участь у Божественній Літургії, яка транслюється медійними засобами (інтернет, телебачення, радіо) або принаймні однієї години спільної чи особистої молитви і читання Святого Письма на час карантину в домашніх умовах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео