Дарія Шевченко

Сучасні автомобілі роз’їхалися по Тернопільщині, щоб рятувати людські життя (відео)

106 мільйонів гривень виділили на закупівлю машин екстреної медичної допомоги, 26 з яких – з бюджету Тернопільської обласної ради, решту коштів надала держава. Загалом придбали 42 транспортних засоби. Усі автомобілі розподілять на кожен район, аби вони могли слугувати для пацієнтів. Про це розповів голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

У нас сьогодні поновлено парк машин екстреної медичної допомоги на 42 автомобілі, 2 з яких є спеціалізованими. Вони будуть служити для перевезення пацієнтів до Києва, а 40 машин роз їдуться у різні куточки нашої області,  зазначив Віктор Овчарук.

Усі автомобілі повинні пройти реєстрацію і найближчим часом будуть відправлені на місця призначення. На події були присутні представники місцевого самоврядування. Депутат обласної ради Володимир Болєщук зазначив, що українській медицині як ніколи необхідна фінансова допомога, до якої мають долучитись підприємці та влада.

Я в першу чергу хотів би подякувати українському бізнесу, завдяки якому ми маємо можливість закупити і швидкі, і виділити кошти на реєстрацію цих автомобілів. Ми знаходимось в такій ситуації, що боремося кожен з дуже важкою недугою. Сучасний стан медицини показав, що їм як ніколи потрібна наша моральна та фінансова підтримка. Тому я звертаюся до малого, середнього та великого бізнесі, щоби ми всіма силами могли підтримати наших лікарів, сказав Володимир Болєщук.

Із бюджету обласної ради буде виділена певна сума коштів на придбання необхідних засобів захисту для медиків та підвищення їм заробітних плат. Про це повідомив депутат Андрій Цибульський.

Обласна рада працює над вирішенням фінансування різного роду медичних питань. Зараз обласному і міському бюджету важко справлятись із фінансовим навантаженням, але ми плануємо підняти зарплати медикам і забезпечити усіх засобами захисту,  сказав Андрій Цибульський.
[embed]https://youtu.be/Wdiw_NzCPLE[/embed]

Відео Павло Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео