Віра Олександрович

Карантин: за шашлики у парках Тернополя відтепер каратимуть штрафами (фото)

Надал

Усі спортивні майданчики у Тернополі тепер будуть під замком або їх частково демонтують. Натомість порушників карантину, які у теплу погоду влаштовуватимуть масові виїзди на шашлики, каратимуть штрафами.

– Наголошую, мета карантину – максимально ізолювати людей, – каже міський голова Сергій Надал. – Тому не можна більше допускати того, що спостерігали на «Дальньому» пляжі і в парку «Здоров’я» у неділю, 29 березня.  

Нагадаємо, ранкові наради Штабу боротьби із коронавірусом тепер проходять у Ситуаційному центрі протидії коронавірусу. Зокрема, сьогодні, 30 березня, там йшлося про нинішню ситуацію у місті, а також посилення контролю за дотриманням карантинних заходів через пандемію COVID-19. Що цікаво, обладнання Ситуаційного центру дозволяє багатьом учасникам нарад перебувати на відеозв’язку. 

– Останнім часом серед новоприбулих з-за кордону тернополян не було. Додому проверталися лише жителі кількох районів, – каже начальник обласного Управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – Цю інформацію ми тепер отримуємо оперативно і передаємо органам місцевого самоврядування на місця. 

Втім, на одну проблему правоохоронець все ж поскаржився. Так, облаштувати і укомплектувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах у Тернопіль поки що не вдається. Сергій Надал принагідно наголосив, що безконтактні термометри мають привезти уже завтра. Тож надалі КПП все-таки будуть виконувати покладену на них функцію контролю. 

Нарада
Нарада

– У вихідні ми отримали загалом 203 повідомлення, із яких лише 4 були кримінальними, – звітує начальник міського відділу поліції Сергій Гаврилюк. – Зауважу, на час карантину ми спостерігаємо значний спад кількості правопорушень – фактично на 50%. Втім, поліцейські зареєстрували за 2 дні аж 46 порушень правил карантину. Основну проблему спостерігали у паркових зонах.

За його словами, якщо у парку «Національного Відродження» люди зазвичай були у масках і зберігали безпечну дистанцію щодо інших громадян, то у парку «Здоров’я» і на «Дальньому» пляжі чинилося щось неймовірне. 

Дальній_пляж
Дальній_пляж

Звичні прохання і заходи впливу, за словами правоохоронця, результату не дали, тож треба перейти до кардинальніших. Міський голова у цьому поліцейських підтримав. Отже, надалі тернополян за подібне очікують адміністративні протоколи і значні штрафи. Посилити роботу Сергій Надал просив і щодо контролю за дитячими та спортивними майданчиками.

– На всіх таких об’єктах вивішали оголошення про заборону, – стверджує начальник міського управління ЖКГ, екології та благоустрою Олег Соколовський. – Але ми вже пересвідчилися, люди це ігнорують. Чимало тернополян у ці вихідні помітили на спортивних майданчиках, наприклад, чи на тренажерах. 

Через це комунальники вже вирішили демонтувати частину деталей вказаних конструкцій, аби гірками, гойдалками та іншим користуватися було неможливо. Окрім того, всі майданчики, де є огорожа, тепер зачинятимуть на замок, щоб потрапити туди було взагалі неможливо. 

Фото Романа Задорожного та із трансляції засідання Штабу боротьби із коронавірусом на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео