Віра Олександрович

Тернопільщина: мільйон гривень витратять на премії медикам, які борються із COVID-19

Терміново виділити мільйон гривень на заохочення медиків просять виконавчу гілку влади уповноважені представники депутатських фракцій Тернопільської обласної ради.

Про це сьогодні, 31 березня, повідомили на сайті найвищого представницького органу краю. Відповідне звернення до голови обласної ради Віктора Овчарука і голови обласної держадміністрації Володимира Труша підписали: Степан Барна («Європейська солідарність»), Михайло Пінь (ВО «Батьківщина»), Олег Сиротюк (ВО «Свобода»), Андрій Цибульський (Українське об'єднання патріотів «УКРОП») і Богдан Яциковський (Радикальна партія Олега Ляшка). 

Документ
Документ

У зверненні, зокрема, йдеться (цитуємо): «…враховуючи складну ситуацію, що склалася в державі і в Тернопільській області у зв'язку з виникненням і поширенням коронавірусної інфекції, і ту обставину, що медичні працівники закладів охорони здоров'я області перебувають зараз на передовій у боротьбі COVID-19, ризикують життям і здоров'ям - особистим і своїх близьких, та із метою їх матеріального заохочення, просимо невідкладно виділити кошти із резервного фонду обласного бюджету на 2020 рік…».

Для преміювання медичних працівників, які нині залучені до протиепідемічних і лікувальних заходів, необхідно 1 млн грн. Окрім того, ще стільки ж треба виділити комунальній установі Тернопільської обласної ради «База спеціального медичного постачання» – на купівлю необхідних виробів медичного призначення для установ краю.

Нагадаємо, 2-ге засідання сесії облради провели 17 березня. Тоді депутати погодилися виділити 10 млн грн у резервний фонд. Щоб у подальшому для прийняття рішень про розподіл цих коштів не виникало потреби скликати усіх депутатів, політики на час карантину погодилися на ухвалення важливих рішень головою облради. 

Фото авторки і з сайту облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео