Орест Сарматський

Український часник визнали найсмачнішим на конкурсі в Японії (Агроновини)

0101 (Copy)

Український часник компанії «Агро Патріот» з Одеської області переміг в конкурсі 2019 A.A. Taste Awards Winners в Японії.

Про це повідомила керуючий партнер компанії Наталія Сударкіна на своїй сторінці у Facebook. 

– Ця нагорода означає, що саме вимогливе журі в світі, що складається з мишленовських кухарів, дієтологів і food експертів дуже високо оцінили якість нашої продукції. А лабораторні дослідження підтвердили безпеку і екологічність А ще, дуже приємно отримати привітання від самого Пана Надзвичайного та Повноважного Посла України в Японії! Вельми дякуємо, – написала Наталя Сударкіна. 

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Пішли вгору закупівельні ціни на свинину

Середня ціна закупівлі свинини живою вагою в середині березня змінила рух на висхідний. Так, свині забійних кондицій в середньому подорожчали на 3%.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України.

Так, діапазон закупівельних цін на цьому тижні піднявся до 45-47 грн / кг, а середня ринкова відмітка склала 46,14 грн / кг. Таким чином виробники реалізували свинину в живій вазі на 0,5-2 грн / кг дорожче ніж тижнем раніше.

–  Ключовим фактором, що вплинув на ціни поки є двотижневі карантинні заходи. Зокрема, представники м'ясопереробної галузі відзначили значний сплеск споживчої активності на початку тижня. Активізацію попиту на м'ясо свиней пояснюють і переорієнтацією на роздрібні мережі постійних покупців стихійних ринків через тимчасове припинення роботи останніх, – повідомляє керівник аналітичного відділу Асоціації свинарів України Олександра Бондарська. На її думку, до завершення карантинних заходів купівельна активність саме в мережах роздрібної торгівлі буде одним з ключових факторів впливу на ціну закупівлі. Цінову ситуацію на ринку також підігріває як обмеженість пропозиції промислової свинини, так і конкуренція серед заготівельників.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео