Віра Олександрович

Ломбарди у Тернополі працювати не будуть, ринки і ОСББ опиняться під посиленим контролем

Штаб

Ломбарди у Тернополі працювати не будуть, попри рекомендацію Кабміну відкрити цей бізнес. Окрім того, під жорсткішим контролем опиняться місцеві ринки, адже правоохоронці вже відпрацювали кілька фактів незаконної торгівлі.

Окрім того, на сайті міської ради незабаром запрацює сервіс, куди тернополяни зможуть повідомляти про випадки порушення правил карантину як місцевими підприємцями, так і звичайними громадянами. Ретельнішим буде і контроль за проведенням санітарних заходів у будинках, де діють ОСББ.

Про це та інші «гарячі» справи йшлося сьогодні, 3 квітня, під час засідання Штабу із подолання надзвичайної ситуації. Він відбувся у спеціально створеному Ситуаційному центрі за участі медиків, представників поліції та різних структурних підрозділів мерії. Частина із них перебувала на відеозв’язку.

- Хочу пояснити ситуацію щодо ломбардів, - каже міський голова Сергій Надал. – Наголошую, Кабмін дав рекомендацію відкрити ці установи. Місцеві органи самоврядування можуть вирішувати: робити їм це чи ні. Ми відкривати ломбарди не будемо. На цьому наполягають і медики, і правоохоронці.

Як з’ясувалося, поліцейські нині залучені і до контролю за дотриманням санітарних норм працівниками жеків, і до з’ясування ситуації із людьми, які прибули з-за кордону, а також розбираються із тими підприємцями, які, попри заборону, продовжували торгівлю на ринках.

- Зокрема, такі факти зафіксовані на ринку, що на вулиці Шептицького, - каже начальник Тернопільського відділу поліції Сергій Гаврилюк. – Окрім того, йдуть вихідні, тож ми очікуємо ускладнення ситуації у зонах відпочинку. Принагідно попросив би, щоб у рейдах на «Дальній» пляж, а також у парк «Здоров’я» взяли участь журналісти.

Керівник Штабу, а це – Сергій Надал, наголосив, що поліція має право застосовувати усі засоби, дозволені законом. Адже у місті віднедавна через можливість поширення вірусної інфекції ввели жорсткіші обмеження. Тож, очевидно, у ці вихідні тернополян, які не дотримуються правил карантину, уже не вмовлятимуть і не попереджатимуть, а штрафуватимуть.

- Засобів захисту, а також речовин для дезінфекції комунальникам вистачає, - наголошує начальник управління житлово-комунального господарства та екології Олег Соколовський. – Ми щодня дезінфікуємо зупинки громадського транспорту, тротуари. Окрім того, стежимо, щоб всі вимоги виконували працівники жеків.

Принагідно Сергій Надал нагадав, що каністра зі спеціальним концентрованим засобом для дезінфекції коштує нині 300 грн. Розчину із неї виходить до 1,5 тонни. Тож подібні витрати – цілком посильні для ОСББ. Якщо ж вони вважають, що потрібна додаткова допомога, то можуть відкривати рахунки у Держказначействі і міська рада береться підсобити.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео