Тернополянам варто знати: прості секрети схуднення на карантині

фігура

У режимі карантину чимало людей перестає дотримуватися звичного розпорядку дня, порушуючи біоритми організму. Якби після пробудження кожен знаходив сили на комплекс простих вправ, орієнтованих на опрацювання всіх груп м'язів, то впродовж дня отримував би приплив енергії. Адже коротеньке тренування допоможе підбадьоритися, зарядитися енергією, поліпшити метаболізм, який не дасть зайвій кількості калорій відкластися на боках і сідницях.

Не зарядкою єдиною… Варто стежити за збалансованим і повноцінним харчуванням.

Ранковий прийом їжі вкрай важливий. Пропускати його не можна ні за яких обставин, оскільки сніданок допомагає активувати обмін речовин, підвищити активність, нормалізувати рівень цукру, скоротити число перекусів протягом дня. Щоб не поправитися, потрібно вибирати корисні продукти, менше вживати цукру (а ще краще – відмовитися від нього). Раціон може містити дозволені продукти: тунець, арахіс, твердий сир, грецький йогурт, тофу, сир, вівсяні пластівці, овочі та фрукти із низььким вмістом цукру (краще за все до сніданку на перший перекус).

Відразу після пробудження, перед зарядкою, рекомендується випити склянку води, можна додати в неї скибочку лимона. Подібна звичка активує метаболізм і заповнить шлунок, не давши забити його калорійними стравами.

Домашні тренування

Під час карантину потрібно підтримувати звичний рівень активності. Чимало з вас, перебуваючи вдома, лінуються, а це перший крок до ожиріння.

Для мотивації потрібно заздалегідь визначитись із розпорядком дня, розписати графік занять і строго його дотримуватися. Можна займатися спортом контрольовано, тобто, ділячись досягненнями через соціальні мережі або ж знайти когось із друзів, хто б худнув чи займався разом з вами, навіть в онлайні.

Крім того, карантин - найкращий час навчитися чомусь новому. Щоб поєднати приємне з корисним, можна почати вивчати танцювальні рухи. Почати варто з чогось простого: визначитись із напрямком, стилем, знайти відеоуроки (а таких зараз чимало на просторах інтернету). Подібне заняття не тільки дозволить трохи розважитися, але й позбавить від набраних за день калорій.

Генеральне прибирання – теж чудово!

Карантин припав на весну - час прибирати та позбуватися зайвого. Немає нічого кращого, ніж витратити кілька годин на миття вікон, шаф, витирання пилу, перебирання непотрібних речей, сортування книг та іншого. А ще домашні клопоти допоможуть уникнути стресу і депресії.

Якщо від нудьги вам постійно хочеться їсти, достатньо випити склянку води. Люди, які дотримуються цього правила, швидко усвідомлюють, скільки зайвої їжі в день вони раніше вживали.

Сидячи на карантині, важливо зберегти струнку і красиву фігуру. Жарт «якщо я виживу, не факт, що по завершенні карантину зможу влізти у двері» таки влучний для багатьох. А тому, залишайтесь активними і харчуйтесь корисною свіжоприготованою їжею і будьте здоровими!

Вибір читачів за тиждень

Відео