Оксана Бучко

Викладачі Тернопільського медичного університету – на передовій у боротьбі з COVID-19

o_1ddqohljf16hj19fv130i2re874o8

Нічні чергування в інфекційному відділенні Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги біля хворих на коронавірус беруть викладачі медичного університету. Також фахівці-інфекціоністи ТНМУ готові консультувати усіх, хто звертається з підозрою  на COVID-19.

Як зазначив заслужений діяч науки і техніки України, академік Національної академії медичних наук України, професор і завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними і венеричними захворюваннями Михайло Андрейчин,  викладачі мають велике навантаження. За його словами, вони цілковито забезпечені всіма засобами захисту і максимально дотримуються всіх правил безпеки, щоб допомогти якомога більшій кількості людей при потребі. Також на місці працюють професор Василь Копча, доценти Василь Качор і Наталія Завіднюк, асистенти і кандидати медичних наук Наталія Вишневська та Ірина Йосик, інформує пресслужба ТНМУ.

Окрім того, адміністрація Тернопільського національного медичного університету передала в інфекційне відділення апарат штучної вентиляції легень та два концентратори кисню.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео