Віра Олександрович

На обсервацію і карантин тернополян поселятимуть у готель «Галичина»

лікарня

Тернопільська мicька лiкаpня №3 також зможе приймати хвоpих на коpонавipуc. Втім, пеpепpофiлюють цей медичний заклад на «польовий шпиталь» лише у pазi масового потоку інфікованих COVID-19.

Таку ініціативу висунули 3 квітня під час засідання Штабу із подолання надзвичайної ситуації (читайте про ухвалені там рішення також ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

штаб
штаб

Нагадаємо, раніше у Тернополі розглядали варіант створення «польового шпиталю» на час вибуху епідемії, наприклад, у спортивному залі якоїсь міської школи. Тоді навіть передбачали, що треба закупити якесь обладнання і оснащення для розміщення великої кількості хворих. Передбачалося, що там буде не менше 120 ліжок.

- У ситуації, коли ми не можемо вплинути на епідемію, ВООЗ і МОЗ вимагають зменшення смертності від COVID-19, - зауважує заступник начальника обласного лабораторного центру Володимир Паничев. – Тобто ми у Тернополі повинні гарантувати госпіталізацію усім хворим, а також надання їм адекватної допомоги.

За словами начальника міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василя Даньчака, лікарня №3 уже цілком готова до перепрофілювання, увесь персонал – повідомлений.

- Оскільки лікарня №3 при масовому захворюванні перетвориться на ще одну лікувальну базу, відповідно, ми досягнули домовленості із власниками, що місцем для проходження карантину і обсервації стане готель «Галичина», - уточнює міський голова Сергій Надал. – Там – достатньо місця, щоб розмістити щонайменше 170 людей. Є всі необхідні умови. Прошу всіх це врахувати у своїй роботі.

Принагідно мер ще раз подякував тернопільським медикам, а також волонтерам, які нині їм активно допомагають.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео